Wat zegt de klant over Escudero?

“Ik had het gevoel steeds achter de feiten aan te lopen. Een goed gesprek met Escudero opende mijn ogen. Onze buitendienst is nu continu online en nieuwe orders worden direct ingeboekt.”


Groei Nederlandse internetsnelheid stagneert

Nederland gaat binnen West-Europa nog altijd aan kop op het gebied van internetsnelheid. 82 procent van de internetverbindingen heeft een snelheid van 4 Mbps (megabit per seconde) of hoger. De groei in de internetverbindingssnelheid in Nederland stagneert echter wel. De gemiddelde verbindingssnelheid nam met slechts 0,8 procent toe tot 8,5 Mbps. Dit blijkt uit het State of the Internet-rapport over het derde kwartaal van 2012 van internetversneller en -beveiliger Akamai.

De groei van het aantal 4 Mbps+ verbindingen was in Nederland eveneens aan de lage kant. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal bedroeg de groei 3,7 procent, tegen 2,1 procent op jaarbasis. In Zwitserland, met 81 procent de nummer twee binnen West-Europa, was de groei van 4Mbps+-verbindingen op jaarbasis een respectabele 16 procent. Wereldwijd moet Nederland alleen Zuid-Korea voor laten gaan, waar 86 procent van de verbindingen een snelheid heeft van 4 Mbps of hoger.
High broadband

Ook voor wat betreft zeer snelle internetverbindingen (10 Mbps of hoger, de zogenaamde ‘high broadband’-verbindingen) bleef Nederland, samen met Zwitserland, aan kop in West-Europa. In beide landen maakten deze snelle verbindingen in het derde kwartaal van 2012 22 procent van het totaal uit. Opvallend is hier dat de Nederlandse groei ten opzichte van het voorgaande kwartaal een aardige 17 procent bedroeg, maar dat op jaarbasis slechts 1,1 procent meer high broadband-verbindingen door Akamai werd gedetecteerd.

In Het Verenigd Koninkrijk nam het aantal 10 Mbps+ verbindingen op jaarbasis met maar liefst 145 procent toe. Ook in andere Europese landen groeide het aantal high broadband-verbindingen stevig ten opzichte van het derde kwartaal van 2011: Denemarken (64 procent), Zweden (61 procent), Finland (73 procent, België (57 procent), Duitsland (42 procent), Spanje (111 procent) en Frankrijk (79 procent).

Bron: Computable
Publicatiedatum: 23 januari 2013

< terug

Waardevol

ICT die van toegevoegde waarde is voor uw organisatie.

Efficiënt

ICT die ervoor zorgt dat u efficiënter kunt werken.

Winstgevend

ICT die bijdraagt aan de winstgevendheid van uw organisatie.