Wat zegt de klant over Escudero?

“Ik had het gevoel steeds achter de feiten aan te lopen. Een goed gesprek met Escudero opende mijn ogen. Onze buitendienst is nu continu online en nieuwe orders worden direct ingeboekt.”


Projectmanager nog steeds veel gevraagd

Het aantal ict-vacatures is in het tweede kwartaal van 2012 gedaald met 22 procent. Na groei in het eerste kwartaal was in maart het aantal vacatures vrijwel gelijk aan dat van dezelfde maand in 2011. Daarna is het aantal vacatures fors gedaald. Alleen de vraag naar projectmanagers blijft overeind. Dit blijkt uit een analyse van detacheerder Yacht.

Het aantal vacatures voor de meeste ict-functies groeide begin dit jaar nog. Meest gezochte functies waren projectmanager, engineer en ontwikkelaar. De vraag naar projectmanagers blijft echter stijgen. Dit komt volgens onderzoeker Erik-Jan Monshouwer van Yacht doordat het voorjaar de periode is om projecten te starten. 'Het lijkt er op dat er meer projecten worden gestart dan een jaar geleden. Organisaties willen vervanging van systemen niet langer uitstellen. Juist nu willen ze de concurrentie voor blijven.'

Vanaf april is de vraag naar ict'ers weggezakt en lijkt alleen nog de projectmanager (+30 procent) veel gevraagd. Vanaf begin dit jaar is er vooral een terugval in de vraag naar ict-managers (-46 procent), informatieanalisten (-41 procent) en testers (-30 procent). De functie ontwikkelaar neemt af met 3 procent, wat opmerkelijk is, omdat er in de eerste maanden van 2012 nog sprake was van een flinke toename. De daling van het aantal ict-vacatures doet zich voor in alle branches.

Bron: Computable
Publicatiedatum: 19 juni 2012

< terug

Waardevol

ICT die van toegevoegde waarde is voor uw organisatie.

Efficiënt

ICT die ervoor zorgt dat u efficiënter kunt werken.

Winstgevend

ICT die bijdraagt aan de winstgevendheid van uw organisatie.